Blog > Komentarze do wpisu
Granola z masłem orzechowymTo wpis przypominajka - albo też nie całkiem, raczej wskazówka, co można zmienić w sprawdzonym przepisie, by było może i lepiej ;). Mowa o granoli: w kółko robię taką na soku jabłkowym, zmieniając tylko proporcje zbóż i owoców. Ostatnio miałam ochotę ją zrobić, ale miałam problem z płynem, tj. brak soku lub surowca na ww. Wpadł mi w oko przepis Kornika w kuchni, porównałam ze swoim i zastąpiłam parę składników miodem oraz masłem orzechowym. Wyszło świetnie, M aż pochwalił (a warto dodać, że masło orzechowe uznaje tylko zakamuflowane, tj. np. w ciasteczkach czy właśnie tu, w granoli). Mam wrażenie, że płatki mocniej się wypiekły, a poza chrupkością mają swoisty posmak... przypuszczam, że masła orzechowego, nie smakuje jednak nim w sposób oczywisty ;). A dokładnie zrobiłam tak:
piątek, 11 lipca 2014, ptasia
![]() TrackBack
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |